Sporovi oko toga tko je zaslužan za otkriće pojedine vrste hrane postoje od pamtivjeka. Polažu li na pržene krumpiriće pravo Beligijanci ili Francuzi, je li pizza talijanska ili ipak američka umotvorina te tko je afirmirao mliječnu čokoladu- Španjolci ili Nizozemci .

Jedan od takvih ‘sukoba’ izbio je i na relaciji Kinezi-Talijani-Arapi oko pitanja- tko je zaslužan za izum tjestenine, jedne od bazičnijih i danas najpopularnijih prehrambenih namirnica. Nakon što su kineski arheolozi pronašli ostatke čak 4000 godina starih rezanaca koji su igledom podsjećali na lisičji rep, Talijani i Arapi mogli su samo potpisati poraz u ovoj neformalnoj bitci. Tanki rezanci strelovitom su se brzinom iz Kine proširili po čitavoj Aziji, a ubrzo su ih kineski trgovci donijeli i u Europu, gdje su gastromajstori Talijani modificirali oblik i način proizvodnje azijskih rezanaca i stvorili ono što danas nazivamo špagetima. Razlika je očuvana sve do danas- azijski tanki rezanci u svakodnevnom jeziku poznati su pod nazivom ‘noodles’ ili ‘nudli’, dok se za talijanske rezance zatržao talijanski izraz- špageti.

Azijski rezanci se danas proizvode u bezbroj vrsta i formi- rižini rezanci, rezanci od graha, prženi rezanci, juha s rezancima… Ipak, ona forma u kojoj se tržišno najzastupljeniji su rezanci- oni koji su već spojeni s uljem i nakon svega nekoliko minuta u vreloj vodi spremni su za konzumiranje. Nakon što su u početku, zbog svoje inovativnosti, imali visoku cijenu i bili smatrani luksuznom hranom, s vremenom su proizvođači diljem Azije prepoznali su potencijal istant rezanaca i ubrzo je proizvod postao pristupačan i omiljen među širokim masama.
Indofood je najveći svjetski proizvođač tjestenine koji svoje proizvode uspješno distribuira na svim kontinentima.

Ono što je 1982. počelo kao mali, obiteljski vođen biznis, do danas je postao jedan od najuspješnijih poslovnih pothvata u povijesti Indonezije i ujedno jedan od indonezijskih prepoznatljivih brendova.

U Hrvatskoj je u svakom bolje opskrbljenom dućanu dostupan Indomie, Indofoodova marka koja obuhvaća dva popularna proizvoda- Noodles tjesteninu s juhom u vrećici te Noodles tjesteninu u čaši. Indomie tjesetnine možete pronaći doslovno u svakom uglu svijeta- u slast ih jedu i stari i mladi u Australiji, Novom Zelandu, Americi… Bez obzira jeste li užurbana majka, umorni student ili mališan koji se tek upoznaje s kuhanjem, uz proizvode Indomie u svega nekoliko minuta pred sobom imate cjelovit i hranjiv obrok za vas i vašu obitelj. Indomie proizvodi ne zahtjevaju kulinarsko umijeće ili vješte ruke- naprotiv, proizvod naprosto istresite u vrećicu, zalijte kipićom vodom, pustite da odstoji nekoliko minuta i uživajte.

Indomie Noodles, tjestenine dolaze s vrećicama začina koje dodajete po svojoj želji. Ljubitelje egzotičnih okusa oduševit će vrećica posebnih indonezijskih začina, dok će oni s odvažnijim nepcem rado dodati ljuti chili. Indonežanska kuhinja poznata je kao pikantna, izražajna i prepuna različitih kombinacija okusa- zato naprosto dodajte oba začina vašoj tjestenini i na trenutak ‘otplovite’ na neku od beskonačnih plaža Balija. Ukoliko ste u prehrani ipak tradicionalist, dodajte neki od tipičnih mediteranskih začina- ružmarin, lovor, bosiljak i jelu dodajte ‘domaći’ štih. Iako se nude u nekoliko okusa (piletina, povrće, govedina), Indomie prizvodi pružaju bezbroj mogućnosti- dodajte slaninu, pršut, gljive, pelate- svi okusi koje volite dodatno će obogatiti vaš obrok. Dopustite si kulinarske eksperimente i spojite indonezijsku tjesteninu i tradicionalne okuse, stvarajući fuziju Azije i Europe.

Proizvod koji će oduševiti one koji su u vječnoj žurbi je Indomie cup-Noodles tjestenina u čaši. Smjestivši tjesteninu u čašicu, Indomie se vodio zahtjevima današnjeg užurbanog životnog ritma. U čašu samo dodate kipuću vodu i nakon par minuta možete početi jesti. Specifičnost čaše je ne samo u tome što čuva toplinu i omogućava vam da jelo duže ostane toplo, nego i u tome što je veoma praktična za držanje pa, iako je unutra kipića voda, prsti vas izvana neće peckati. Također, unutar pakiranja nalazi se i praktična plastična vilica, tako da se zaista radi o proizvodu koji možete konzumirati bilo kad i bilo gdje. Ukoliko tražite brzo jelo za pauzu na poslu, kratki predah između dva predavanja na fakultetu ili se nalazite na odmoru i ne želite se dugo zadržavati u kuhinji-Indomie cup je idealno jelo za vas. Savršen spoj topline i okrepe koju pruža juha te osjećaja sitosti koji daje tjestenina,Indomie cup je proizvod nakon kojeg nećete ostati gladni.