Indofood je najveći svjetski proizvođač noodlesa koji svoje proizvode uspješno distribuira po svim kontinentima. Ono što je 1982. počelo kao malen, obiteljski vođen biznis, do danas je postao jedan od najuspješnijih poslovnih pothvata u povijesti Indonezije i ujedno jedan od prepoznatljivih indonezijskih brendova. Indomie proizvodi distribuiraju se u Australiji, Aziji, Africi, Novom Zelandu, SAD-a i većini europskih i bliskoistočnih zemalja, a dostupni su i u Hrvatskoj.

Osim Hrvatske Indomie noodlesi su prisutni i u regiji na područjima Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije i Slovenije.
Indomie u Hrvatskoj zastupa tvrtka Tasali d.o.o. koja je na tržištu Hrvatske prisutna od 2009. godine. 

Naziv i slogan

“Indo” je skraćeno za “Indonezija” a “Mie” na kineskom znači “rezanci”, dakle, “Indomie” znači “rezanci iz Indonezije ili Indonezijska tjestenina”.

Noodles

Nakon što su kineski arheolozi pronašli ostatke čak 4000 godina starih rezanaca koji su izgledom podsjećali na lisičji rep, Talijani i Arapi mogli su samo potpisati poraz u ovoj neformalnoj bitci oko pitanja tko je zaslužan za izum tjestenine. Tanki rezanci strelovitom su se brzinom iz Kine proširili po čitavoj Aziji, a ubrzo su ih kineski trgovci donijeli i u Europu, gdje su gastromajstori Talijani modificirali oblik i način proizvodnje azijskih rezanaca i stvorili ono što danas nazivamo špagetima. Razlika je očuvana sve do danas: azijski tanki rezanci u svakodnevnom jeziku poznati su pod nazivom ‘noodles’, dok se za talijanske rezance zadržao talijanski izraz - špageti.

Noodles je vrsta hrane koja se obično sastoji od vrste beskvasnog tijesta koje je valjano i rezano na razne oblike. Iako su najčešće duge tanke trake, mnoge vrste tjestenine režu se valovito, spiralno, cijevasto, u obliku školjaka, presavijeno ili u drugim oblicima. Obično se kuhaju u kipućoj vodi, ponekad s dodatkom jestivog ulja ili soli. Često su prženi na tavi ili duboko smrznuti, a poslužuju se sa popratnim umakom ili u juhi. 

Indomie proizvodi se nalaze na policama u gotovo svim prodajnim mjestima u Republici Hrvatskoj, pozicionirani na odjelima gotove hrane ili juha ili na internacionalnoj (egzotičnoj) kuhinji.

Indomie proizvodi na tržištu Hrvatske nalaze se u 5 različitih okusa:
Govedina
Piletina
Povrće
Specijalna piletina
Mi goreng

Indomie noodles u čašicama u 2 različita okusa:
Piletina cup
Povrće cup
Najukusniji Indomie proizvod:
Rezultati ankete
Gdje kupiti

Indomie proizvode možete pronaći u dolje navedenim trgovinama i na svim bolje opremljenim prodajnim mjestima:

Sve lokacije